Honung

Produktinformation Härodlad honung från Sturkö i Sverige är av raw kvalitet utan tillsatser, en kallrörd fast men mjuk honung med en mild söt smak, passar utmärkt att ätas som den är eller använda i bakning, som sötningsmedel eller istället för smör på mackan. Honung innehåller naturligt H2O2 (väteperoxid) tillsammans med en rad naturliga vitaminer, mineraler, enzymer och aminosyror. GI-värde 55-60 Varför raw honung?

Allt vi äter bör i stort sätt vara av raw kvalitet, vilket innebär att produkten inte hettats upp över 40°C för att bevara näringsämnena. Härodlad biodling innebär bland annat att biodlaren lämnar kvar honung och pollen till bina över vintern, och att åkrar och grödor i närområdet är odlade på ekologiska eller skonsamma vis för miljön. Bidrottningens vingar får inte klippas av för att motverka att bisamhället lämnar kupan och inga kemiska ämnen får användas för att mota bort bina under skördetid, liksom inga kemiska bekämpningsmedel av kvalster får förekomma som bland annat kan skapa bidöd.  

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)